servo problem???

Moderatori: Kiščina, baldimor

servo problem???

PostPostao/la Mark33 » 12 lis 2009, 20:58

Eto ga...98godiste,170 000km,1.6,16v 100ks,sportive....kupio ga prije 4mjeseca,ocuvan,sve super...zadnjih mjesec dana poceo zezati servo..na pocetku samo na startu kad je hladan,upalim auto,servo radi par sekundi,krenem -servo se ugasi,ugasim ja auto,natrag ga upalim.servo radi ko nov..bez ikakve greske...za par dana opet ista situacija,servo se iskljuci,ugasim-ukljucim auto,servo radi ko nov...pomalo me pocelo iritirati,poslije toga sve cesce.cak mi se ugasio i tokom voznje,ja opet ugasio auto,upalio sve ok...bio kod jednog servisa - ko iz prve rekli mi da otisla servo pumpa - 250eura + posao..ja razmisljam pa kak otisla servo pumpa ako vrti ko nova kad se auto ponovo upali..otiso kod drugog servisa,spojili auto na komp,nista nasli iako valjda nemaju orginalni program valjda za opela.spominjali su neki elektronicki zid ako dobro zapamtio....pitao kolegu mehanicara...spominje alternator - regler...al struja je dobra- kad je ugasen auto akumulator kaze 12.6v,kad je upaljen 14.98v...a nutra ne svijetli ni jedna lampica..evo i sad zadnja 3 dana zacvikao samo jednom...sad ja vas pitam,sta da radim jer neznam kamo otici...sad da dam 300eura za novu pumpu a mozda je samo neki kvar od par sto kuna...iskustva???savjeti???puno vam hvala,svaki komentar je dobro dosao jer neznam kamo krenuti...hehe...
Mark33
Max speed: 50km/h
Max speed: 50km/h
 
Postovi: 14
Pridružen: 10 lis 2009, 00:15
Lokacija: Varaždin

Re: servo problem???

PostPostao/la nsubasi8 » 12 lis 2009, 22:32

može biti problema sa strujom jer elektro hidraulični volan uzima dosta struje..a može biti i do same pumpe koja tjera ulje..ili je baš problem u samoj letvi volana..najbolje otić u opelov servis da ga prištekaju na dijagnostiku pa da vide u ćemu je problem..
astra h 1.7 cdti-essmort
viewtopic.php?f=5&t=15018#p223033
Avatar korisnika
nsubasi8
OCC - Moderator
OCC - Moderator
 
Postovi: 4357
Pridružen: 12 kol 2007, 12:32
Lokacija: zagreb-kustošija

Re: servo problem???

PostPostao/la Mark33 » 23 lis 2009, 23:37

Hm...zadnje sta sam napravio,je da sam stavio zimske gume 14',prije sam imao 16' alu felgama.to je bilo prije cca tjedan i pol,od onda servo radi ko nov..sad cu vidjet na ljeto,sta ce bit kad stavim ove vece gume.
Mark33
Max speed: 50km/h
Max speed: 50km/h
 
Postovi: 14
Pridružen: 10 lis 2009, 00:15
Lokacija: Varaždin

Re: servo problem???

PostPostao/la IVICA » 26 lis 2009, 18:05

Imam i ja jedan čudni problem s servom. Astra 2.2dti iz 2003 ima 72 000km nedavno ga kupio.
Problem je u tome da servo normalno radi al kad se voziš volan se ne vrača,recimo skrečeš ljevo volan ostane ljevo,nema nikvi otpor, ne vrača se na sredinu tak i desno, moraš ga cjelo vrjeme motati.
Jel imal ko takav problem???
IVICA
Max speed: 170km/h
 
Postovi: 206
Pridružen: 12 ožu 2007, 20:16
Lokacija: VARAŽDIN

Re: servo problem???

PostPostao/la Mark33 » 27 lis 2009, 20:14

Mozda elektronika serva??ako je to,rijetko ko ce ti se zajebavat s tim.nova elektronika ti je 1000kn a cijeli servo 2000.tak da se isplati kupit samo elektroniku al niko se nece zajebavat s tim.
Mark33
Max speed: 50km/h
Max speed: 50km/h
 
Postovi: 14
Pridružen: 10 lis 2009, 00:15
Lokacija: Varaždin

Re: servo problem???

PostPostao/la Gsi » 05 stu 2009, 21:51

Rikava ti servo pumpa polagano. Probaj ju zvaditi. Novo ulje staviti i pogledaj kakvi su kontakti. Vjerovatno šteka.
Gsi
Avatar korisnika
Gsi
Max speed: 350km/h
 
Postovi: 1119
Pridružen: 04 ruj 2005, 11:51
Lokacija: Dubrava-ZG

Re: servo problem???

PostPostao/la IVICA » 06 stu 2009, 00:11

O.k. v subotu ide na rastepanje,pa bumo probali najti kaj joj je.
IVICA
Max speed: 170km/h
 
Postovi: 206
Pridružen: 12 ožu 2007, 20:16
Lokacija: VARAŽDIN

Re: servo problem???

PostPostao/la M.Meskov » 27 tra 2010, 19:00

I sta je bilo?
M.Meskov
Max speed: 170km/h
 
Postovi: 222
Pridružen: 02 pro 2009, 20:33
Lokacija: Makedonija, Kavadarci

Re: servo problem???

PostPostao/la IVICA » 27 tra 2010, 21:07

nikaj,miriši na novu al nisam još nikaj restepal,ne stignem!
IVICA
Max speed: 170km/h
 
Postovi: 206
Pridružen: 12 ožu 2007, 20:16
Lokacija: VARAŽDIN

Re: servo problem???

PostPostao/la cajko » 22 ruj 2010, 12:23

Pozdrav!
Meni se dogodilo da mi je servo otkazao u voznji....
Problem je bio s kolektorom na alternatoru... Naime, komp je isključivao servo zbog nedostatka struje a zato da ostane dovoljno da auto moze upaliti... Zamjenio sam kolektor i sada sve radi kako treba... Provjeri, mozda je kod tebe isti problem. :bye:
Avatar korisnika
cajko
Max speed: 100km/h
 
Postovi: 96
Pridružen: 20 sij 2006, 09:20
Lokacija: Županja

Re: servo problem???

PostPostao/la Mark33 » 24 ruj 2010, 00:30

Hvala na pomoci.zasad mi se nije gasio vec skoro vise od pola godine.al sad imam 14' gume gore.kad stavim opet alu felge i ako pocne gasit,znat cu sta provjeriti.pozdrav
Mark33
Max speed: 50km/h
Max speed: 50km/h
 
Postovi: 14
Pridružen: 10 lis 2009, 00:15
Lokacija: Varaždin

Re: servo problem???

PostPostao/la vectrakile » 24 ruj 2010, 06:47

Evo da ne otvaram novi topic, pitat ću ovdje.
Kad auto radi na leru, servo skoro da i nemam, čim dodam gas, volan se okreće bez beda, e sad malo mi je glupo turirat auto kad parkiram npr., kaj bi bilo?
....sine, kada sudjeluješ u sportu, nije važno da li si pobjedio ili izgubio, već koliko se napiješ poslije svega....
vectrakile
Max speed: 170km/h
 
Postovi: 204
Pridružen: 04 ožu 2010, 08:02
Lokacija: Kerestinec, Sveta Nedelja

Re: servo problem???

PostPostao/la Mark33 » 29 ruj 2010, 18:19

mozda regler sje*an?pa ne daje dovoljno struje alternator?il previse?si izmjeril struju na leru?
Mark33
Max speed: 50km/h
Max speed: 50km/h
 
Postovi: 14
Pridružen: 10 lis 2009, 00:15
Lokacija: Varaždin

Re: servo problem???

PostPostao/la vectrakile » 30 ruj 2010, 06:28

Mark33 napisao:mozda regler sje*an?pa ne daje dovoljno struje alternator?il previse?si izmjeril struju na leru?



Nisam, malo sam neuk po tom pitanju, no budem otišao do električara da mi provjeri.
Hvala
....sine, kada sudjeluješ u sportu, nije važno da li si pobjedio ili izgubio, već koliko se napiješ poslije svega....
vectrakile
Max speed: 170km/h
 
Postovi: 204
Pridružen: 04 ožu 2010, 08:02
Lokacija: Kerestinec, Sveta Nedelja

Re: servo problem???

PostPostao/la Strat04 » 13 lis 2010, 15:06

Vidim da se ovdje govori o servu pa čisto da napišem neko svoje iskustvo od jutros... Na putu do posla mi se upalila lampica za akumulator pa reko' stat ću da vidim da nije pukao remen... Nakon kočenja me neugodno iznenadilo što je servo totalno krepao, bolje rečeno.., s obje ruke sam jedva smotao na parking.
Problem je , kako se ispostavilo, bio u tome što je krepao alternator.
Sad mene zanima... Jel to normalno da su u Opelu toliki idioti pa da naprave tako šta? Što bi se dogodilo da je alternator vrisnuo pri brzini od 150 Km/h na auto cesti npr. u trenutku prije preticanja i meni zakaže volan ???
Pišem ovo iz dva razloga.
Prvi je iz sigurnosnih razloga da se zna što se može očekivati ako vam se upali ta lampica a drugi je čisto informativni jel me zanima da li se to još nekome dogodilo i da li su u Opelu stvarno idioti kad su napravili tako da prilikom krepavanja alternatora ugasi servo ???

Bilo bi mi jasno da se isključi ventilacija, klima, radio ili bilo što drugo što ne utiče na sigurnost u vožnji ali servo, ABS i slično je totalno neoprostva pogreška.
Opel Astra 1.7DTI, 03'

Netko radi što zna a netko zna šta radi...
Avatar korisnika
Strat04
Max speed: 100km/h
 
Postovi: 98
Pridružen: 22 ožu 2008, 08:54
Lokacija: Osijek

Sljedeće

Vrati se na: Astra G

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju