Neugodno iznenadenje SLEDILA SE NAFTA

Općenit tematski forum

Moderatori/ce: Vjeko, Kiščina

Neugodno iznenadenje SLEDILA SE NAFTA

PostPostao/la lukaanic » 20 pro 2009, 15:53

Evo ovako jucer ujutro, sjednem u svog kadetta E inace 1 6 Diesel, i krenem ga upalit i upali od prve, minus 8 vani. I nakon jedno minutu okrenem se i nakon 2 km pocne skosat i ugasi se, pogodite sta! SLEDILA SE NAFTA. I nista ja po snijegu na pumpu po litru nafte i u bocu od kole naravno suhu i upali bez problema, cekao da se ugrije na radnu i spojio opet iz rezervara. Zamislite kakvu naftu tocimo
luka
lukaanic
Max speed: 50km/h
Max speed: 50km/h

Re: Neugodno iznenadenje

PostPostao/la Swerz » 20 pro 2009, 16:51

Od prije tjedan dana imam praksu nakon tankanja da iscjedim jos deci dizela u bočicu koju drzim na balkonu. Tako svako jutro pogledam dal se zaledilo prije nego upalim auto. Istu stvar radim i sa tekucinom za stakla a i pocet cu sa antifrizom.
Swerz
OCC - Član Opel Kluba
OCC - Član Opel Kluba

Re: Neugodno iznenadenje SLEDILA SE NAFTA

PostPostao/la Vjeko » 21 pro 2009, 11:19

Meni se na astri zaledila tekucina za pranje stakla kupljena na omv-u koja je po deklaraciji -25.
U corsi se vozim sa koncentratom do -45 kupljenim na tifonu i za sada dobro odoljeva minusu.
Sa gorivom nemam problema jer tocim na tifonu ili omv-u, jedino bi ulje original GM moglo biti malo bolje na niskim temp jer mi motor dosta brunda dok se ulje ne zagrije.
Corsa C 1.7CDTI Cosmo+
Astra H 1.7CDTI Cosmo+
Garaža
Vjeko
OCC - Upravni Odbor
OCC - Upravni Odbor

PostPostao/la Swerz » 21 pro 2009, 19:13

Ja sam sa tifona presao na OMV jer sam pokupio neko smece u gorivu i morao mjenjati filter. (a bio je ganc novi)
Swerz
OCC - Član Opel Kluba
OCC - Član Opel Kluba

PostPostao/la Mad-Bertone » 21 pro 2009, 21:56

Imao sam prije nekih 10 godina kadju 1.6D i imao sam slican problem na -15c....klepio od prve ujutro, vozi se nekih 2-3km i crko :sad: ...zvao starog da dodje po mene da me odslepa...nije mi dao vrag mira i nakon nekih 10 minuta probam ponovo da ga upalim, i opet upali od prve, i dovezao se doma bez problema...najvjerojatnije se napravio parafin negdje u lajtungu ili direkt u filteru, i onda se lagano otopio kako je motor bio koliko-toliko topao nakon par km.
-Život ne treba shvatiti ozbiljno, uostalom tko se iz njega živ izvukao?!
[img=http://img142.imageshack.us/img142/4961/trottervan175x125.jpg]
Mad-Bertone
Max speed: 220km/h

PostPostao/la greg » 21 pro 2009, 22:46

Mad-Bertone je napisao/la:Imao sam prije nekih 10 godina kadju 1.6D i imao sam slican problem na -15c....klepio od prve ujutro, vozi se nekih 2-3km i crko :sad: ...zvao starog da dodje po mene da me odslepa...nije mi dao vrag mira i nakon nekih 10 minuta probam ponovo da ga upalim, i opet upali od prve, i dovezao se doma bez problema...najvjerojatnije se napravio parafin negdje u lajtungu ili direkt u filteru, i onda se lagano otopio kako je motor bio koliko-toliko topao nakon par km.

Točno tako,ljudi nafta se nesmrzava,nego parafin,prije zime promijenite filter goriva,u rezervoar natočite aditiv za čišćenje sistema goriva i kod svakog točenja na INA benz. imate za kupiti zimski aditiv za gorivo(ZI-DO-GO,cijena 13,50 kn) i nećete sigurno imati ovakvih neugodnih iskustava,ak ste mislili da se na dizel može samo tako đabe vozit,e pa malo ste se zaje**** :cita:
btw-inače vam zimski dizel počinje od 15.10,pa tako da,ako ste točili poslije tog datuma sigurno vam se nije mogla zalediti NAFTA :bye:
Opel forever
Kadet E 1.4i 90.g.
Ascona B 1.3 80.g.
greg
Max speed: 170km/h

Natrag na Općenito o Opelu

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.