hrđa

Općenit tematski forum

Moderatori/ce: Vjeko, Kiščina

hrđa

PostPostao/la Silver Arrow » 03 tra 2009, 07:54

Da li postoji nekakvo dugotrajnije riješenje za sanaciju kao što su vrhovi vrata,kraste na blatobranima itd.Znam da je najbolje promijeniti blatobran,rubnjak ili vrata ali zbog kraste veličine nokta nije mi baš da mijenjam cijeli rubnjak.Na mom autu sam obrusio krastu,namazao antirostom,navukao kit,stavio filer,pa 2 puta baza,zatim 2 puta lak,inakon 3 mjeseca opet izbilo.Gdje sam pogriješio?
Omega B 2.0 16v 97´(LPG)-sedmi opel
Silver Arrow
Max speed: 220km/h

Re: hrđa

PostPostao/la sarajlija » 03 tra 2009, 13:52

Nisi nigdje pogriješio
Hrđa je uhvatila cjelokupnu strukturu toga dijela lima tako da šta god radio (brusio,premazivao) ostaju čestice hrđe na limu i one poslije nekog vremena probiju lak . Jedino periodično vršiti sanaciju da se prijevremena ne proširi hrđa i to je sve.
sarajlija
Max speed: 50km/h

PostPostao/la opel4life » 15 stu 2009, 21:40

Ili ces na kraju opet morat to napravit kad hrđa odradi svoje...polako skupis lovu i središ te standarne bolesti i kasnije si miran...
Never drive faster than your guardian angel can fly...
opel4life

PostPostao/la marrac » 15 stu 2009, 23:08

Zastitis okolo i taj dio ispjeskaris.....pa tek onda podloga,ja sam kupovao neki sprej kao temeljni sa cinkom ja mislim da je bio...i dobro je to drzalo. :bye:
marrac
Max speed: 170km/h

PostPostao/la Vjeko » 16 stu 2009, 20:46

Hrđa nije bas vanjski styling, pa je tema premjestena u prikladniji podforum. :-D :bye:
Corsa C 1.7CDTI Cosmo+
Astra H 1.7CDTI Cosmo+
Garaža
Vjeko
OCC - Upravni Odbor
OCC - Upravni Odbor

PostPostao/la MantaFan » 04 sij 2010, 13:03

Bez zamjene neces moc nista napravit...i meni je tako na Omegi..pretrune ti vanjski dio ruba,ti sve ocistis,prekitas,prelakiras ali zastita ruba iznutra ti se ne moze razlit jer si kitom zatvorio dio kroz koji bi tektil/bitumen sta vec stavljas trebao se razlit....i onda dodje zima,kamencic napravi malu rupicu kroz koju udje voda,koja zadje ispod kita is ev to lijepo digne od lima...isto je i na vratima,hrdjaju na donjem dijelu gdje je dupli prefrknuti lim,izmedju je zahrdjalo od vode i samo izbija van....glupo napravljeno kod Omege jako...ali ja mislim da se to moglo sprijecit na vrijeme sa urednom zastitom....nemoj mislit da te osudjujem,kazem,i kod mene je isto tako...
MantaFan
Max speed: 220km/h

PostPostao/la zdravkoco » 04 sij 2010, 13:05

Šta da ti kažem i ja sam imao problema sa antirostom.Uvjek je izbijalo dalje.
Jednom sam obrusio cvjećku na rubu i sa vanjske strane i iz unutrašnje (astra).
Nisam stavljao antirost ,već temeljnu (2K) nakon toga kit, pa brušenje pa ponovio temeljnu špricom ,pa vodobrusni da izjednačim , pa bazu laka pa bezbojnu, vidim da već dve godine nema ništa.Da unutrašnju stranu sam takođe namazao temeljnom ,pa crnu zaštitu.
Vectra B Kadett C
Zasad zadovoljan
zdravkoco

Natrag na Općenito o Opelu

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.